Elgersma wapen
Vorige
 
 
 
 
 
 
 
 

1995 september - Deze dag werd deze keer georganiseerd door Willem en Fokje Kroodsma uit Rhenen en Pietie en Tseard van der Meulen uit Ugchelen. Er waren weer veel afstammelingen (ongeveer 40 pers.) van Willem Elgersma (XIII-e2) aanwezig op de "Neven en nichten dag". Het werd deze keer gehouden in Orvelte.

Dat er zoveel afstammelingen zijn komt omdat Willem drie keer getrouwd is geweest. Uit zijn 1ste huwelijk waren 4 kinderen, uit het 2de 4 kinderen en uit het 3de huwelijk nog eens 5 kinderen.

Er waren op deze dag ook enkele "omkes en muoikes" dus van een eerdere generatie aanwezig. Dit werd door de deelnemers heel erg op prijs gesteld.

De dag bestond uit het bezichtigen van de museumboerderijen. Hierna ging de hele ploeg "Klootschieten" door het mooie Drentse landschap. Toen iedereen vermoeid was werd er een borreluurtje gehouden. Na het borrelen kon iedereen van een uitgebreide koffiemaaltijd genieten. Er werden adressenlijsten uitgewisseld en er werd afgesproken dit over drie weer te herhalen.

- vorige -